Протягом тижня в Івано-Франківську демонструватимуть польські фільми


Сьогодні, 7 листопада в Івано-Франківську відбулась прес-конференція 7 Перегляду сучасного польського кіно „Під Високим Замком”

У цьому році буде представлено близько 20 фільмів, інформує кореспондентка Бліц-Інфо.

За словами автору проекту, представниці Генерального Консульства Республіки Польщі у Львові Барбари Пацан, кожен з фільмів - особливий.

"Кожен з переглядів - особливий, всі фільми неповторні. Щодо репертуару, то цьогоріч ми старались обрати найновіші фільми, 2017-18-их років. Відкриватиме показ стрічка "Тиха ніч". Дійство проходить у Святвечір, але фільм показує іншу тему, яка є дуже важлива і яка доторкається не лише польських сімей, але й українських. Це тема економічної міграції. Фільм глибокий, думаю, допоможе зробити висновки чи виїжджати за кордон, чи залишитись тут зі сім'єю", - розповідає автор проекту.

До слова, фільм „Тиха ніч” отримав нагороду „Золоті Леви” на 42 кінофестивалі у Гдині в 2017 р., а також нагороду глядачів на міжнародному кінофестивалі „Молодість” у Києві.
Однак, не тільки цей фільм відзначений нагородами. Фільм „Птахи співають у Кіґалі” – отримав нагороду „Срібні Леви” на 42 кінофестивалі у Ґдині в 2017 р, а стрічка „Найкращий” – нагороду глядачів на 42 кінофестивалі у Гдині в 2017 р..

Директор Центру польської культури та європейського діалогу в Івано-Франківську Мар’я Осідач анонсувала розповідь про давній Станиславів та показ спогадів колишніх жителів Франкіська. Учасники зустрічі зможуть побачити кадри сучасного міста, що з'єднані нерозривною ниткою з давньою фортецею Потоцьких.

"Це фільми про Станиславів, які зробили двоє людей. Ця стрічка вже двічі показана в Польщі й має три нагороди. Фільм проникливий і чуттєвий. Це все покажемо 12 листопада о 18:00 в центрі польської культури",- каже Осідач.

До слова, впродовж шести Переглядів шанувальники кіно в Івано-Франківську змогли переглянути 95 польських художніх, документальних, короткометражних та анімаційних стрічок, переважна більшість яких вийшла на екрани у 2010-2017 рр.

Перегляд польського кіно стартує 9 листопада. Ціна квитка - 35 гривень. Повний перелік фільмів можна переглянути тут.