Проведення абортів у Івано-Франківському міському пологовому будинку заборонять?


На засіданні комісії у першого заступника Івано-Франківського міського голови Зіновія Фітеля з питань оренди нежитлових приміщень територіальної громади м. Івано-Франківська розглядали питання перенесення абортарію з вулиці Чорновола, оскільки приміщення є комунальною приватною власністю.

Нагадаємо, нещодавно громадські організації Івано-Франківська оприлюднили відкритий лист до міськвиконкому та міської ради. Активісти вимагають заборонити проведення абортів у міському пологовому будинку.

За словами Зіновія Фітеля, до міськвиконкому Івано-Франківська неодноразово надходили звернення від релігійних, громадських організацій, владик УГКЦ та від народних депутатів  про те, щоб перервати договір оренди  з ТОВ «Гал-Діагност», повідомляє кореспондент Бліц-Інфо.

На комісії був присутній і представник від громадської організації  «Івано-Франківський християнський рух за життя» Іван Куриляк. Який наголосив, що громадські організації не погоджуються з тим, щоб на території пологового будинку, де багато вагітних жінок проводилось переривання вагітності. Крім того, за його словами, сам обласний пологовий будинок абортів не проводить, тому необхідно ТОВ «Гал-Діагност» перенести з території перинатального центру.

Наразі, комісія питань оренди нежитлових приміщень територіальної громади м. Івано-Франківська вирішила - надати нові умови договору оренди ТОВ «Гал-Діагност» під надання медичних послуг за виключенням переривання вагітності.

Детальніше питання розглядатиметься наступного тижня на міськвиконкомі, повідомив Зіновій Фітель.