Приголомшливі місця світу, які більшість людей ніколи не побачать


Запрошуємо вас на чергову віртуальну прогулянку по найкрасивіших місцях планети:

1. Піднімаючись сходами Хайку (Haiku Stairs) на острові Оаху (Oahu), Гаваї, яка також відома як «сходи в небеса». Вона являє собою круту стежку з дерев’яними сходами, прикріпленою до схилу кручі. Насправді вона не відкрита для загального користування, але люди, тим не менш, піднімаються по ній, щоб насолодитися приголомшливими видами, що відкриваються з пагорба.

2. Пориньте в прозорі блакитні води річки Хінатуан (Hinatuan) на філіппінському острові Мінданао (Mindanao). Річка з солоними водами, яка відома як “Зачарована річка”, тому що вона, здавалося б, тече з нізвідки, ідеально підходить для сноркелінга і дайверів.

3. Дослідіть таємничий «кривий ліс» у Західній Польщі, де 400 сосен ростуть під 90-градусним вигином біля основи. Причина зігнутості дерев залишається невідомою і донині.

4. Пройдіться по Долині Цзючжайгоу (Jiuzhaigou Valley), віддаленому регіоні, розташованому на півночі провінції Сичуань (Sichuan), Китай. Площа долини становить 728 434 квадратних метрів. Долина найкраще відома своїми тибетськими селами і багаторівневими водоспадами з барвистими озерами, які настільки чисті, що можна побачити їх дно.

5. Побалуйте свої ноги в гарячих джерелах Роторуа (Rotorua), в новозеландському місті, відомому своїми гейзерами, гарячими джерелами і пузирчастими басейнами бруду. Цей регіон також відомий як «Сірчане Місто», і відвідувачі можуть також взяти участь у водних видах спорту, якими можна зайнятися в 17 озерах області.

6. Відвідайте найбільший у світі глибоководний кораловий риф біля архіпелагу Лофотенских островів (Lofoten Islands), що біля узбережжя Норвегії, який знаходиться в межах Північного полярного кола. Це місце існування таких диких тварин, як видри, лосі, тупики, і багатьох інших.

7. Прогуляйтеся по прибережному парку Хітачі (Hitachi Seaside Park), розташованому в префектурі Ібаракі (Ibaraki), Японія. Це природний заповідник площею в 190 гектарів, який заповнений прекрасними квітами, які цвітуть протягом всього року.

8. Відвідайте озеро Бангонг-Цо (Pangong Tso Lake), вузьке солоне озеро, що знаходиться в Гімалаях, між Індією і Тибетом. Контраст яскраво-блакитної води озера і гір просто заворожує.

9. Здійсніть подорож на байдарці до Апостольських островів (Apostle Islands), біля Верхнього озера (Lake Superior) з боку штату Вісконсін. Група з 22 островів пронизана печерами і протягом зими відвідувачі можуть побачити заморожені водоспади і печери, заповнені бурульками.

10. Візьміть участь у святі корінного народу Калаш (Kalash), який живе в пакистанській долині Румбур (Rumbur). Вони живуть без електрики, телефонів і газет і, як відомо, влаштовують урочистості на честь збору врожаю, які залучають іноземних і місцевих туристів.

11. Подивіться на морське життя в Рангіроа (Rangiroa), кільцеподібному атолі у Французькій Полінезії, який відомий устрицями, що виробляють чорні перли. Тут також знаходяться одні з найкращих у світі місць для дайвінгу, і відвідувачі можуть побачити дельфінів, скатів, зелених морських черепах і акул-молотів.

12. Здійсніть подорож в Намакуаланд (Namaqualand), посушливий регіон Намібії і Південної Африки, який простягнувся більш ніж на 965 кілометрів. Щовесни безплідна область раптом наповнюється помаранчевими і білими ромашками, створюючи один із найбільш сюрреалістичних пейзажів в світі.

13. Знайдіть усамітнення в Гірському природному заповіднику Тіанзі (Tianzi Mountain Nature Reserve) в гірській системі Улін’юань (Wulingyuan), Китай. Заповідник складається з «скелястих веж», оточених густими хмарами. Це одне з наймальовничіших місць в країні і тут майже ніколи не буває туристів.

14. Відкрийте для себе прихований пляж Джерікоакоара (Jericoacoara Beach) в північно-східному бразильському штаті Сеара (Ceará). Він вважається одним з найкрасивіших пляжів в світі, ізольованих піщаними дюнами. Ви зможете насолодитися там приголомшливими блакитними лагунами, білим піском і спокійними водами.

15. Покатайтеся по дюнах до Уакачіни (Huacachina), справжнього оазису, що знаходиться в пустелі Перу. Курортне місто було побудоване навколо невеликого природного озера в південно-західній області Іка і є досить популярним напрямком для туристів, які хочуть спробувати катання на сноуборді по величезних дюнах, що оточуючують озеро.

16. Покатайтеся на поромі до островів Сан-Хуан (San Juan Islands) біля узбережжя штату Вашингтон. Красиві острови чудово підходять для таких видів відпочинку, як катання на байдарках в морі і спостереження за китами.

17. Відвідайте римську церкву в Склеп Капуцинів (Capuchin Crypt), можливо наймоторішнішу пам’ятку у всій Італії. Розташований під 400-річної церквою склеп є місцем зберігання останків 3700 тіл з кістками, прибитими до стін у вигляді хитромудрих узорів.

18. Насолоджуйтеся видами льодовиків Шпіцбергена, архіпелагу, що знаходиться між Норвегією і Північним полюсом. Тутешні села китобоїв і рибалок стали основними туристичними напрямками для іноземців, які приїжджають сюди, щоб побачити білих ведмедів, оленів і морських ссавців.

19. Загляньте в «двері в пекло», палаючий кратер в Дервезі, Туркменістан, який радянські геологи випадково підпалили при бурінні в ході пошуків природного газу в 1971 році. Вони очікували, що вогонь горітиме лише кілька днів, але він горить вже чотири десятиліття по тому.

20. Подивіться на мармуровий храм Джейн (Jain) в Ранакпурі (Ranakpur), Індія, який вважається одним з найбільш вражаючих храмів у своєму роді. У ньому налічується більше 1400 мармурових колон, і жодна з них не подібних на іншу.

21. Злітайте на Сен-П’єр і Мікелон (Saint Pierre et Miquelon), острів, що знаходиться біля берегів Канади, який є останнім залишком французького контролю в Північній Америці. Всі колоритні мешканці острова говорять французькою мовою, а міста острова побудовані в чудовому змішаному стилі французької та канадської культур.

22. Прогуляйтеся по Саліна Турда (Salina Turda), соляній шахті, розташованій в Трансільванії, Румунія, яка є популярною туристичною визначною пам’яткою ще з 1990-их років. У шахті, яка була побудована в 17-му столітті, на даний момент навіть є карусель і амфітеатр, захований глибоко в печері.

23. Протестуйте тяжіння на Магнітному Холмі (Magnetic Hill) в канадській провінції Нью-Брансвік (New Brunswick). Місцеві жителі кажуть, що якщо ви зупините машину на пагорбі, вона сама поїде вгору по горбу. Насправді це просто оптична ілюзія, але це забавне місце, щоб зняти відео і показати своїм легковірним друзям.

24. Відчуйте себе ближче до дикої природи в Мисливській Резервації Селус (Selous Game Reserve) в південній Танзанії. Його площа становить 54390 квадратних кілометрів, що робить його другим за розміром мисливським резерватом в Африці, майже в два рази перевершує Данію за розміром. Він також здебільшого є недослідженим, так як для туристів відкрито лише 20 відсотків парку.

25. Розслабтеся на берегах Олюденіза (Ölüdeniz), в буквальному перекладі – Мертвого моря, на одному з найбільш мальовничих пляжів на Середземному морі. Невелике село, розташоване поруч із пляжем пропонує туристам можливість зайнятися парапланерізмом, пішими прогулянками, і плаванням на байдарках, пише Vsviti.