Приходять навіть сім’ями: Франківці активно голосують за Бюджет участі


В Івано-Франківську триває голосування за проекти Бюджету участі. До 20 травня кожен повнолітній франківець може віддати свій голос за проект, який йому подобається.

Цьогоріч кількість охочих проголосувати та вподобаний проект значно збільшилась. Про це в розмові з кореспонденткою Бліц-Інфо розповів очільник ЦНАПу Богдан Питель. За словами чиновника, якщо минулого року в центральному ЦНАПі тільки один робочий стіл займався голосуванням, то цьогоріч всі 16 реєстраторів залучені до процесу, плюс територіальні підрозділи і мобільний ЦНАП.

«Відколи стартувало голосування дуже велика кількість людей звертається. Щодня більше тисячі людей приходять отримати послуги і більшість з них голосують за проекти бюджету участі. Ми намагаємося прийняти всіх. Активно працюють як головний офіс, так і підрозділи. Станом на 15.30 система видала талон на обслуговування вже 1035 клієнту», - каже Питель.

Справді люди біля автомату, який видає талони є постійно. Варто зауважити, що з 10 людей в черзі, 9 взяли талони щоб проголосувати. І хоча талони система видавала на 40 хвилин вперед, проголосувати можна значно швидше.

«Наявність черги залежить від періоду. Наприклад зранку і ввечері черг майже немає, водночас в полудень потрібно трішки почекати, адже багато людей хочуть під час обідньої перерви проголосувати. Ми працюємо до 17 години, тож люди можуть після роботи в 16.45 взяти талон та проголосувати одразу», - запевняє очільник ЦНАПу.

Для зручності франківців та мешканців сіл міської ради, яким далеко добиратися до ЦНАПу, працює виїзний ЦНАП. Працівник проводить прийом на місці з 17 до 19 год. За словами Богдана Пителя, в суботу реєстрація і голосування проводиться в сільських радах. Наприклад цієї суботи голосування буде  у Крихівецькій сільській раді та геріатричному пансіонаті.

«Хочу зауважити, що франківці приходять голосувати навіть цілими сім’ями чи компаніями друзів. Буває, що люди приходять отримати якусь адміністративну послугу (паспорт, реєстрація місця проживання, запис дитини в садок) і паралельно голосують за якийсь проект», - підсумовує очільник ЦНАПу.