Прикарпатці добровільно здають зброю та боєприпаси


На території Івано-Франківщини з 1 квітня розпочалася Всеукраїнська цільова оперативно-профілактична операція “Зброя та вибухівка”.

Метою операції є запобігання незаконному обігу вогнепальної зброї, боєприпасів та вибухівки, виявлення, перекриття каналів їх надходження в злочинне середовище.

Так, вчора 66-річний місцевий мешканець приніс до Івано-Франківського відділу поліції мисливську гладкоствольну рушницю марки «Beretta». Чоловік запевнив правоохоронців, що рушницю він знайшов під час прибирання у старому будинку, який належав його матері його дружини.

Троє мешканців Долинського району принесли та здали до поліції дві мисливські двоствольні гладкоствольні рушниці марки «ТОЗ» та одну мисливську одноствольну гладкоствольну рушницю марки «ИЖ 18М», які, зі слів чоловіків, вони знайшли у будинку покійних родичів.

Житель Рожнятівського району, аби уникнути кримінальної відповідальності, добровільно здав до поліції мисливську гладкоствольну рушницю марки "Сайга". Чоловік стверджує, що рушницю він отримав у спадок від покійного дідуся

Усі предмети правоохоронцями вилучено та направлено на проведення експертизи.

Поліцейські нагадують, що особи, які добровільно здадуть зброю, звільняються від кримінальної та адміністративної відповідальності, а зброя, яка дозволена до реєстрації, а це – мисливська та газова, може бути за їх бажанням зареєстрована у власність в установленому порядку. Зброю можна здати в органи Національної поліції області за місцем проживання.

Сектор комунікації Головного управління Нацполіції в Івано-Франківській області