Прикарпатці готові йти служити


Указом Президента України від 1 травня 2014 року №447/2014 року «Про заходи щодо підвищення обороноздатності держави» оголошено призов громадян України на строкову військову службу та військову службу за призовом осіб офіцерського складу. Більше того, на сайті Івано-Франківської ОДА вивісили оголошення про формування батальйону оборони на території Прикарпаття.

Кореспондент «Бліц-Інфо» поцікавився в військовому комісаріаті, коли прикарпатцям очікувати повістки, як реагують жителі на відновлення призову і чи не відмовляються йти захищати країну.

«З першого травня відновлено призов на військову службу, - розповідає в розмові з кореспондентом «Бліц-Інфо» представник військомату, підполковник Тарас Грень. – Точна кількість призовників ще не визначена. В попередні роки було приблизно 300 чоловік за призов».

Як зазначає військовий, призовники служать переважно на теренах західної України. Після Майдану, на думку підполковника, багато чого змінилося.

«Це дуже помітно, особливо в наших західних областях, - наголошує Тарас Грень. – Рівень патріотизму і ставлення до України після Майдану надзвичайно піднялися. А з огляду на російську агресію люди до проходження служби нині ставляться значно серйозніше».