Прикарпатці на війні: Лікар Олександр Гордієнко, який став кулеметником


Вже п’ять років офіційно День захисника українці святкують на Покрови - 14 жовтня.

Аби розповісти більше про тих, хто захищає кордони України Бліц-Інфо продовжує спецтему "Прикарпатці на війні".

49-річний Олександр Гордієнко з села Милування, Тисменицького району.

До війни Олександр працював ортопедом-травматологом, спочатку в Івано-Франківській міській поліклініці №2, а потім в одній з приватних клінік.

Гордієнко був активним учасником Революції Гідності, тож під час війни просто сидіти вдома не зміг. У вересні 2017 року чоловік підписав контракт. Спочатку був направлений  у навчальний 199 центр ВДВ, а після закінчення навчання – у військову частину 80 десантно-штурмову бригаду. Служив у третьому окремому десантно-штурмовому батальйоні, який дислокувався у Чернівцях.

«Важко було дивитись, як багато хлопців гинули. Тож я, як колишній морський піхотинець не хотів залишатись осторонь. Не хотів бути «диванним вазоном», - так ми називали ще на Майдані чоловіків, які споглядали за всім збоку», - пояснює Олександр.

На війні чоловік був кулеметником. Втім повоювати довго Олександру не судилось – 27 січня позицію, на якій був Гордієнко почали обстрілювати, а потім – пролунав сильний вибув. 

«За час проведений в зоні АТО я отримав дві контузії, частково втратив слух. Але в кожному випадку не залишав взводний опорний пункт і своїх бойових побратимів, продовжуючи виконувати свої обов'язки», - пригадує Олександр Гордієнко.

Далі три місяці прикарпатець провів у госпіталях, однак лікування не було ефективним. Через це був звільненим з рядів ЗСУ за станом здоров'я. Отримав третю групу інвалідності.

Після повернення до цивільного життя Олександр не залишається осторонь ветеранів, став заступником керівника Тисменицької спілки учасників АТО.

До теми: Прикарпатці на війні: Артур Пірус із Галича про те, як захищав Україну

Прикарпатці на війні: Поліцейський Назар Кішак про цінності та людей на сході

Читайте нас в FacebookTelegram, та Instagram. Завжди цікаві новини!