Прикарпатці сплатили 107 мільйонів податку за нерухомість


У січні-листопаді 2019 року до місцевих бюджетів Прикарпаття надійшло 107,1 млн грн податку на нерухоме майно, що на 28,8 млн грн більше ніж у відповідному періоді минулого року.

Про це повідомили в Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області.

З загальної суми надходжень юридичні особи перерахували 63,2 млн грн,  фізичні особи – власники нерухомості сплатили 43,9 млн гривень цього податку.

Нагадаємо, платниками податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки є фізичні та юридичні особи, які є власниками об’єктів житлової або нежитлової нерухомості.

Сплачувати податок на нерухоме майно зобов’язані не всі фізичні особи, а лише ті, які мають у власності квартиру/квартири, площа яких перевищує 60 кв. м і будинок/будинки площею більше 120 кв. м. У випадку наявності об’єктів нерухомого майна різних типів податок сплачується за площу, що перевищує 180 кв. м. Власники об’єктів нежитлового фонду або інших об’єктів нерухомості є платниками податку незалежно від площі приміщення.

Варто зазначити, якщо власник нерухомості не отримав податкове повідомлення – рішення, чи отримав повідомлення, яке містить некоректну інформацію щодо об’єкта оподаткування, то йому варто звернутися до податкової інспекції за місцем своєї реєстрації та провести звірку. Відповідно до оригіналів документів, які надасть платник податків, контролюючі органи проведуть перерахунок суми податку.