Прикарпатці сплатили державі понад 230 мільйонів гривень військового збору


На потреби українського війська у січні-вересні 2018 року на Прикарпатті сплачено 230,6 млн. грн. військового збору, що на 40,2 млн. грн. або 21,1 відсотка більше ніж за аналогічний період минулого року.

Про це Бліц-Інфо повідомили в Головному управлінні ДФС в Івано-Франківській області.

Позитивну динаміку надходжень військового збору податківці Івано-Франківщини пояснюють, насамперед, підвищенням відповідальності більшості працедавців Прикарпаття щодо дотримання вимог трудового законодавства та збільшенням кількості офіційно працевлаштованих громадян.

За статистикою у вересні п.р. роботодавці уклали 9,8 тисяч трудових угод з найманими працівниками, що на 1 тисячу більше, ніж у серпні. А це означає, що у вересні з заробітної плати кожного легального найманого працівника на підтримку української армії сплачено 1,5 відсотки військового збору.

Військовий збір справляється із доходів, які відповідно до податкового законодавства оподатковуються податком на доходи фізичних осіб. Зокрема, до таких доходів належать заробітна плата, інші заохочувальні та компенсаційні виплати, винагороди, виплата дивідендів та інші доходи. Тому роботодавці, які використовують працю неоформлених найманих працівників не лише позбавляють їх соціальних гарантій, а й зменшуюють доходи державного бюджету, а отже і можливість фінансування державних програм, в тому числі оборони країни.