Прикарпатці сплатили понад 18 мільйонів гривень за ліцензії на право торгівлі алкоголем та тютюном


За січень-серпень 2018 року суб’єкти господарювання сплатили до місцевих бюджетів 17,7 млн.грн. плати за ліцензії на право оптової та роздрібної торгівлі алкогольними та тютюновими виробами.

Про це повідомили в управлінні контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів Головного управління ДФС в Івано-Франківській області, пише Бліц-Інфо.

Податківці нагадують, що видача ліцензій на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами здійснюється відповідно до вимог Закону України від 19 грудня 1995 року №481 «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів».

Для отримання ліцензії суб'єкту господарювання необхідно подати до контролюючого органу заяву, у якій зазначається  вид  господарської діяльності, адреса місця торгівлі, перелік реєстраторів розрахункових операцій (книг обліку розрахункових операцій), які знаходяться у місці торгівлі, а також інформація про них: модель, модифікація, заводський номер, виробник, дата виготовлення; реєстраційні номери посвідчень реєстраторів розрахункових операцій (книг обліку розрахункових операцій), які знаходяться у місці торгівлі, та дата початку їх обліку в органах державної фіскальної служби.

Плата за ліцензію на роздрібну торгівлю алкогольними напоями становить 8000 гривень на кожний окремий, зазначений в ліцензії електронний контрольно-касовий апарат (книгу обліку розрахункових операцій), що знаходиться у місці торгівлі; на роздрібну торгівлю тютюновими виробами на кожне місце торгівлі - 2000 гривень, а на території сіл і селищ, за винятком тих, що знаходяться у межах території міст, - 500 гривень на роздрібну торгівлю алкогольними напоями на кожний окремий, зазначений у ліцензії електронний контрольно-касовий апарат (книгу обліку розрахункових операцій), що знаходиться у місці торгівлі, і 250 гривень - на роздрібну торгівлю тютюновими виробами на кожне місце торгівлі.

Плата за ліцензії на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями і тютюновими виробами справляється щоквартально рівними частками і зараховується до місцевих бюджетів.

Суб’єкти господарювання Івано-Франківської області можуть подати документи для отримання ліцензій на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами у Центрах обслуговування платників області, в яких надається комплекс інформаційних, консультативних та адміністративних послуг.