Прикарпатці страждають від нападу агресивних комах


Про це повідомляє управління з питань цивільного захисту Івано-Франківської облдержадміністрації.

Зокрема, 4 серпня о 10.33 у селі Іванівка, Рожнятівського району на вулиці Шевченка рятувальники ліквідували гнізда шершнів у житловому будинку. Працівники пожежно-рятувальної служби за допомогою захисного костюма та спеціального засобу  (дихлофос) вилучили гніздо агресивних комах.

Крім того, о 11.15 в Яремче, на вулиці Франка надавали допомогу в ліквідації гнізда шершнів у житловому будинку. Працівники пожежно-рятувальної служби за допомогою костюма Л1 та захисного костюма «пасічника», а також спеціального засобу (дихлофос) та монтажної піни знешкодили гніздо агресивних комах.

О 13.30 у Калуші, на вулиці Винниченка.надзвичайники виїжджали для надання допомоги в ліквідації осиного гнізда в стіні між 2 і 3 поверхами житлової будівлі. Працівники за допомогою захисного костюма, панорамної маски та спеціального засобу (дихлофос) знешкодили гніздо агресивних комах.

О 16.37 в Івано-Франківську, на вулиці Є.Коновальця два відділення рятувальників  виїжджали для надання допомоги в ліквідації осиного гнізда на балконі квартири на 4-му поверсі житлового будинку. Працівники пожежно-рятувальної служби за допомогою шанцевого інструмента провели розшивку утеплювача та вилучили гніздо агресивних комах, додатково обробивши місце хімічним розчином.

Під вечір, о 19.30 у Снятині, на вулиці Хроновича рятувальники надавали допомогу в ліквідації гнізда шершнів на горищі житлового будинку. Працівники пожежно-рятувальної служби за допомогою костюмів Л-1, протигазів та спеціальних засобів (дихлорвінілфосфат) знищили гніздо агресивних комах.