Прикарпатців кличуть на традиційну прощу родин до Маріямпільської чудотворної ікони


Містечко відоме чудотворним образом Богородиці, який ще називають «Переможниця» або «Гетьманська Мадонна» через дива, що сталися за його посередництвом під час воєнних дій у ХVІІ столітті.

Прощі до Діви Переможниці почалися в Маріямполі ще у 18 столітті, однак з приходом радянської влади їх було заборонено. Відновилися паломництва в 1994 році, коли до Маріямполя було повернуто в копії Маріямпільську ікону. З 2011 року відбуваються щорічні Архиєпархіальні прощі, пише Християнський портал.

У суботу, 29 червня, після літургії в храмі Різдва Христового з міста Галича до Маріямполя вирушить піша колона. Близько 16 години прочани прийдуть до Маріямполя, де розпочнеться VII регіональний фестиваль Марійської духовної пісні.

Завершиться перший день вражаючою нічною співаною вервицею в поході з Чудотворною іконою. Маршрут пролягатиме через історичні місця села: недіючий монастир сестер Капуцинів, палац графа Потоцького, частини оборонних стін, кількасотлітній дуб Симона Петлюри та завершиться у біблійному саду.

Другий день прощі розпочнеться Архиєрейською Божественною Літургією. Його особливістю стане собор Марій, тобто зібрання жінок, які мають ім’я Марія. Це вже другий такий собор. Попереднього року у Маріямполі встановили новий рекорд України, – в прощі взяли участь майже 400 Марій. Організатори прощі очікують на велику кількість прочан ,адже 2019 рік оголошений Всеукраїнською Радою Церков – Роком сім’ї.