Прикарпатців кличуть вийти під стіни поліції через вбивство дитини


У вівторок та в середу, 4 і 5 червня Всеукраїнська молодіжна громадська організація “Фундація Регіональних Ініціатив” та небайдужі активісти проводять всеукраїнську акцію протесту “Я не хочу бути наступним!”.

Система влади продовжує тримати у страху своїх громадян будь-якими засобами — від “звичних” штрафів за порушення неіснуючих норм та перевищення службових обов’язків до нападів на громадських активістів та навіть вбивств.

Лише за останній тиждень країну сколихнули кричущі порушення прав людини: незаконне затримання двох протестувальників у Рівному, які вийшли на мирну акцію та вбивство 5-річного хлопчика нетверезими поліцейськими у Переяславі-Хмельницькому. Ці різні події об’єднує одне — знецінення людських прав та людського життя, свавілля влади та повна безкарність винних.

"Вони забирають все — від свободи зібрань до життя. Ми виходимо, щоб сказати “Я не хочу бути наступним!”. Закликаємо всіх небайдужих долучитись до акції, адже найменший замах на наші права та свободи зараз може потягнути за собою знищення всіх людських свобод в Україні в майбутньому", - повідомляють організатори акції. 

Варто зауважити, до всеукраїнської акції долучились й прикарпатці. 

На сторінці Національного центру правозахисту теж закликають вийти на протест усіх українців. Рапорт про відставку після інциденту подав голова поліції Київської області Дмитро Ценов. Окрім того керівників Переяслав-Хмельницького підрозділу поліції Київщини відсторонили.

"Однак жодної реакції від міністра Арсена Авакова. Жодної відповідальності за провалену реформу. Натомість тисячі не люстрованих, непереатестованих, не професійних копів лишаються на своїх місцях. Ситуація нагадує порохову бочку, постає питання хто загине наступним. Саме сьогодні відбудеться Всеукраїнська акція "Безкарність вбиває!", 19-00, управління поліції усіх міст",- йдеться в дописі.

Варто додати, сьогодні з'явилась електронна петиція "Про негайне відсторонення від виконання службових обов'язків з подальшим звільнення з посади Міністра внутрішніх справ А.Б. Авакова".

Акція протесту пройде сьогодні, 4 червня, о 19.00 під будівлею Головного управління Нацполіції в області. (Вулиця Сахарова).

Нагадаємо, у Переяславі-Хмельницькому 31 травня 5-річний хлопчик Кирило Тлявов потрапив до реанімації з вогнепальним пораненням голови, йому зробили операцію. Надвечір 3 червня хлопчик помер через важке поранення у голову. Підозрюваним оголосили підозру в умисному вбивстві.

Через трагічну смерть хлопчика у Переяслав-Хмельницькому відсторонили керівників поліції  від виконання службових обов’язків. Наразі вирішують питання про те, чи залишати їх у лавах правоохоронців.