Прикарпатців попереджають про підйом води та сильні заморозки


Про це інформує управління з питань цивільного захисту ОДА.

8 травня на р. Дністер (с. Нижнів) можливе досягнення відміток початкового затоплення прирічкових будівель та господарських об'єктів Тлумацького району.

09–10 травня на окремих річках басейну Дністра очікується продовження підйому рівнів води на 0.3–1.0м. над поточними, місцями можливий початковий вихід води на заплаву: на р. Ворона (м. Тисмениця) на 0.1–0.5м, подальше затоплення заплави, с/г угідь, зберігається перевищення відмітки підтоплення прирічкових будівель, господарських об'єктів.

Вночі та вранці 9 травня по області та місту очікуються сильні заморозки в повітрі 0-5º. (СМЯ 2) 2 рівень небезпечності, помаранчевий.

Проходження максимального рівня води дощового паводку на р. Дністер у створі Нижнів очікується вдень 8 травня висотою 600 - 650 см. На р. Дністер біля с. Нижнів можливе досягнення вiдмiток початкового затоплення прирічкових будівель, госпоб'єктiв в Тлумацькому районі.

9 – 10 травня очікується продовження підйому рівнів води на окремих річках басейну Днiстра на 0,3 - 1 м над рівнями 8 травня станом на 08.00, місцями можливий початковий вихід води на заплаву.

На р. Ворона біля м. Тисмениця очікується підйом на 0,1 - 0,5 м. Подальше затоплення заплави, с/г угідь. При цьому зберігається перевищення вiдмiтки затоплення прирічкових будівель, госпоб'єктiв.