Прикарпатців вчили, як не стати жертвою работорговців


Щороку тисячі громадян України потерпають від торгівлі людьми. Це особливо тяжкий злочин, скоєний проти людства.

Вчора Галицькою районною філією обласного центру зайнятості проведено профінформаційний груповий захід для безробітних осіб на тему: «Запобігання нелегальній трудовій міграції, торгівлі людьми, експлуатації дитячої праці». На даний захід був запрошений представник Благодійного фонду «Карітас Івано-Франківськ УГКЦ», який надав вичерпну інформацію про форми торгівлі людьми, основні етапи цього злочину та вербувальників.

Фахівець філії разом з представником БФ «Карітас» розповіли учасникам заходу, як не попасти на гачок та не стати жертвою торгівлі людьми, а також, що робити, якщо ви постраждали від злочину, пов’язаного із торгівлею людьми. Кожному безробітному на семінарі була запропонована брошурка з інформацією про протидію від торгівлі людьми, де надані безкоштовні номера телефонів «гарячих ліній» та центрів, які можуть надати інформацію з даного питання.

Постраждати від торгівлі людьми можуть жінки, чоловіки та діти незалежно від віку, освіти та соціального статусу. Тому на даному заході фахівці також розповіли про правила перебування за кордоном чи в Україні, а також про умови безвізового режиму та вироблення закордонних паспортів.

Відділ взаємодії із засобами масової інформації та книговидання управління інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА