Прикарпатців закликають подаватись на премію у галузі духовної літератури та архітектури


Обласна державна адміністрація оголошує прийом творів та робіт на здобуття обласної премії імені Патріарха Володимира Романюка та імені Митрополита Андрея Шептицького в галузі духовної літератури, мистецтва та архітектури.

Премією імені Патріарха Володимира Романюка та імені Митрополита Андрея Шептицького відзначають твори духовної літератури, мистецтва і архітектури, виконані на найвищому професійному рівні, які стали мистецьким надбанням, утверджують високі гуманістичні ідеали, збагачують історичну пам'ять народу, його національну свідомість та самобутність і стали видатною подією у мистецькому, духовному житті Прикарпаття.

На здобуття премії імені Патріарха Володимира Романюка та імені Митрополита Андрея Шептицького подаються:

  • галузі духовної літератури та мистецтва нові твори і роботи, опубліковані (оприлюднені) у завершеному вигляді протягом останніх двох років, але не пізніше, як за три місяці, до їх висунення на здобуття премії;
  • в галузі архітектури – твори, завершені (здані в експлуатацію) за останні 10 років.

Щорічно встановлюються чотири премії у наступних номінаціях:

  • духовне друковане слово;
  • образотворче та народне сакральне мистецтво;
  • реставрація сакральних об’єктів;
  • новостворені сакральні об’єкти.

Рішенням комісії премія може не присуджуватися.

Твори на здобуття премії імені Патріарха Володимира Романюка та імені Митрополита Андрея Шептицького представляють громадські організації мистецького та просвітницького спрямування, релігійні організації області, видавництва, редакції газет і журналів.

До колективу претендентів, яких висунуто на здобуття премії імені Патріарха Володимира Романюка та імені Митрополита Андрея Шептицького, можуть бути включені громадські організації мистецького та просвітницького спрямування, релігійні організації області, крім осіб, які виконували адміністративні чи консультативні функції у конкретному проекті.

Особам, удостоєним премії, присвоюється звання лауреата премії в галузі духовної літератури, мистецтва та архітектури і вручається Диплом, Почесний знак лауреата та грошова винагорода, розмір якої визначається кожного року головою обласної державної адміністрації та головою обласної ради.

На здобуття премії подаються: 

  • клопотання або заява учасника конкурсу про присудження премії з короткою характеристикою публікації (роботи);
  • примірник публікації (роботи) на матеріальному та електронному носієві з підтвердженням його оприлюднення;
  • копія паспорта громадянина України, а у разі висунення на здобуття премії колективу – копія паспорта громадянина України одного члена колективу, копія реєстраційного номера облікової картки платника податків.

Матеріали приймає відділ у справах національностей і релігій управління культури національностей та релігій обласної державної адміністрації до 10 березня цього року, за адресою м. Івано-Франківськ, вул. Грушевського, 21 (каб. 111 та 810), контактні телефони – (0342) 552661, 556122.

Відділ взаємодії із засобами масової інформації та книговидання управління інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА