Прикарпатців закликають повідомляти в поліцію про жебраків з дітьми


У соціальних мережах напередодні з’явилася інформація з фотоілюстрацією про випрошування грошей на вулиці Незалежності в Івано-Франківську жінкою з двома малолітніми дітьми у візочку.

Водночас у відділі ювенальної превенції повідомили, що звернень у поліцію громадян про зазначений факт не надходило.

"На час перевірки за вказаною адресою працівники ювенальної превенції жінки з дітьми, яка займалася жебракуванням, не виявили. Водночас проводяться заходи щодо встановлення її особи та дітей, а також попередження інших аналогічних фактів, які порушують законні права та інтереси неповнолітніх", - коментують в поліції.

В Ювенальній превенції нагадують, що залучення дітей до заняття жебрацтвом заборонено законодавством і загрожує кримінальною відповідальністю. За втягнення неповнолітніх у систематичне випрошування грошей у сторонніх осіб відповідно до ст.304 Кримінального кодексу України (Втягнення неповнолітніх у злочинну діяльність) передбачено покарання обмеженням волі на строк до п’яти років або позбавленням волі на той самий строк.

"Ювенальна превенція Прикарпаття також наголошує, що поліція негайно реагує на кожне повідомлення про випадки залучення дітей до жебракування і якщо Ви стали свідком дитячого жебрацтва чи використання неповнолітніх для випрошування грошей, невідкладно повідомте про це за номером 102. Це дозволить оперативно припинити і задокументувати правопорушення та захистити дітей від експлуатації", - закликають поліцейські.