Прикарпатця, який забув про сина позбавили батьківських прав


Болехівським міським судом ухвалено рішення про позбавлення батьківських прав прикарпатця, відносно його неповнолітнього сина.

Судом встановлено, що відповідач з 2012 року не відвідує сина, не займається його вихованням, не піклується про його здоров'я, а також матеріально не забезпечує його (згідно з розрахунку Болехівського міського відділу державної виконавчої служби заборгованість по сплаті аліментів станом на 01 січня 2018 року становить 19015,00 грн.,) що свідчить про його небажання матеріально забезпечувати дитину тобто умисне ухилення від виконання батьківського обов’язку.

У суді зазначають, що позбавлення батьківських прав є крайнім заходом відповідальності батьків за невиконання або неналежне виконання ними своїх батьківських обов'язків. Головною метою такого заходу є захист інтересів малолітніх та неповнолітніх дітей і стимулювання батьків щодо належного виконання своїх обов'язків. Ухилення батьків від виховання дитини, як підстава до позбавлення батьківських прав можлива лише за умови винної поведінки батьків, свідомого нехтування ними своїми обов'язками.

наразі рішення ще не набрало законної сили.