Прикарпатцям покажуть документальний фільм про історію Галича


Обласне телебачення Галичина анонсувало перший випуск документального фільму "Галич. Відродження давньої слави"

Звідки походить назва Галич? На чому базувалася економічна і політична незалежність Галицького князівства, яке колись було одним з найвеличніших у Середньовічній Європі? Хто з князів найбільше доклався до зміцнення своєї держави і як він боровся з тодішніми боярами-"олігархами"? Чому король Данило Романович переніс свою столицю з Галича до Холма? Яка таємниця поєднала князя Ярослава Осьмомисла, митрополита Андрея Шептицького і археолога Ярослава Пастернака? Хто і коли вперше підняв над Галичем синьо-жовтний стяг і як це змінило хід української історії?

Відповіді на ці та інші запитання - у документальному фільмі ОТБ "Галичина", який складається з трьох серій і охоплює період від праісторичних часів до сьогодення.

Першу серію дивіться уже в червні. Документальний фільм "Галич. Відродження давньої слави" було створено за підтримки Івано-Франківської обласної ради та Івано-Франківської обласної державної адміністрації у рамках обласної комплексної програми “Відродження Галича як давньої столиці України”.