Прикарпатець на Дністрі виловив понад 30 кг риби. Частина - з Червоної книги


Днями держінспектори Івано-Франківського рибоохоронного патруля викрили грубе порушення правил рибальства поблизу с. Золота Липа під час проведення рибоохоронного рейду на р. Дністер в Тлумацькому районі.

Затримано місцевого мешканця, який здійснював вилов риби забороненим знаряддям лову – сіткою довжиною 200 метрів, інформує рибпатруль.

В його улові знаходилась така риба: головень – 40 шт., марена (червонокнижний вид) – 7 шт., підуст – 5 шт., окунь – 2 шт., по одному екземпляру сома, щуки, рибця та ляща. Загальна вага незаконно добутих водних біоресурсів склала 31 кг. Збитки, завдані рибним запасам, становлять 4 384 грн.

На особу складено протокол про адміністративне правопорушення за ч. 4 ст. 85 КУпАП (грубе порушення правил рибальства). А за незаконний вилов червонокнижної марени – адмінпротокол за ст. 90 КУпАП (знищення, незаконне вилучення з природного середовища видів, занесених до Червоної книги України). Браконьєрську сітку та улов вилучено. Матеріали справи готуються для передачі до правоохоронних органів за місцем скоєння правопорушення – можливе порушення кримінального провадження. Якщо ж справу розглядатиме суд як адміністративну, то порушнику загрожуватимуть штрафи в розмірі до 510 грн за вилов марени та в розмірі до 680 грн за вилов решти риби забороненим сітним знаряддям лову.

«Закликаю всіх рибалок дотримуватись вимог та положень Правил любительського і спортивного рибальства. Рибпатруль викриватиме та притягуватиме до відповідальності тих хапуг, які прагнуть будь-що отримати зиск від риболовлі, перетворюючи хобі на дохідний промисел», – зазначив в.о. начальника відомства Ігор Корсун.

Нагадуємо, що для оперативного реагування на випадки порушення правил рибальства в Івано-Франківському рибоохоронному патрулі працює цілодобова телефонна «гаряча лінія»: (097) 392-72-80.

Читайте нас в FacebookTelegram, та Instagram. Завжди цікаві новини!