Прикарпатець позичив у знайомого велосипед і продав його


Довірливий чоловік позичив велосипед своєму знайомому, однак той замість повернути двоколісник – продав чуже. Такі дії кваліфікуються шахрайством тож, за цим фактом розпочато кримінальне провадження.

До Городенківського відділення поліції звернувся 55-річний місцевий мешканець із заявою, що його ошукали. Чоловік розповів, що до нього приходив його знайомий та позичив велосипед марки "Animоtion", пообіцявши повернути через декілька днів. Проте обіцяний час повернення позиченого давно минув, а велосипед знайомий так і не повернув. Заявник спочатку самотужки намагався забрати транспортний засіб, однак, коли дізнався, що його велосипед той продав, звернувся за допомогою до правоохоронців, інформує прес-служба Нацполіції в області.

Як з’ясували правоохоронці, 33-річний шахрай дійсно продав двохколісник невідомому.

За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадські роботи на строк до двохсот сорока годин, або виправні роботи на строк до двох років, або обмеження волі на строк до трьох років.