Прикарпатець пропонував хабаря прикордоннику, щоб незаконно вивезти доньку


Чоловік, аби виїхати за кордон разом з 5-річною донькою з порушенням законодавства, запропонував інспектору прикордонної служби Мостиського загону хабара. Офіцерами внутрішньої та власної безпеки спробу надання неправомірної вигоди задокументовано.

Вчора, на українсько-польському кордоні в пункті пропуску для автомобільного сполучення «Краківець» прикордонники в котрий раз, через відсутність необхідних документів, відмовили в пропуску неповнолітньої дитини, повідомляє Бліц-Інфо з посиланням на Держприкордонслужбу.

Наш співвітчизник, 40-річний мешканець Івано-Франківщини слідував за кордон разом з своєю малолітньою донькою. Під час прикордонного контролю з’ясувалось, що нотаріально завіреної заяви від матері дитини про дозвіл на вивезення її за кордон немає, тому прикордонники відмовили у пропуску дитини за кордон.

Однак батько вдався до порушення законодавства і запропонував правоохоронцеві грошову винагороду у сумі 200 польських злотих. На хабар прикордонник не погодилися.

В діях чоловіка вбачаються ознаки кримінального правопорушення передбаченого статтею 369 ККУ «Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі».