Прикарпатець, що жорстоко зарізав пенсіонерку відсидить 13 років


17 жовтня 2018 року Коломийський міськрайонний суд розглянув кримінальне провадження про вчинення нападу з метою заволодіння чужим майном, поєднаному із умисним вбивством з корисливих мотивів.

Суд призначив покарання винуватій особі у вигляді позбавлення волі строком тринадцять років та стягнув в дохід держави – 8209,00 гривень витрат за проведення судових експертиз. Про це повідомляє Бліц-Інфо з посиланням на прес-службу суду.

Нагадаємо, обвинувачений – житель села Дебеславці Коломийського району, 1985 року народження, не одружений, раніше судимий. Подія злочину мала місце в серпні 2013 року за місцем проживання потерпілої. Відповідно до матеріалів досудового розслідування, остання - перестаріла одинока жінка, 1937 року народження, яка займалась позикою грошей. Розуміючи, що в жінки можуть зберігатись значні суми грошей, чоловік озброївшись господарським ножем підійшов до будинку потерпілої, проник через вікно в приміщення кімнати, де знаходилась потерпіла, відкрито напав на неї та тримаючи ніж в руці погрожував позбавленням життя, вимагаючи негайно передати йому грошові кошти. Після відмови потерпілої, обвинувачений умисно наніс їй ножем численні цілеспрямовані удари в життєво важливі ділянки тіла, від яких потерпіла наперла на місці. Всього обвинувачений заподіяв жінці не менше 26-ти ножових ударів.

      Одразу після вбивства чоловік заволодів грошима потерпілої на загальну суму 10 000 грн. і мобільним телефоном, та з місця вчинення злочину скрився.  

       Обвинувачений в судовому засіданні свою вину у вчиненні інкримінованих злочинів не визнав.

       Слід зазначити, що під час досудового слідства до обвинуваченого було обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

       На вирок суду може бути подана апеляція протягом тридцяти днів.