Прикарпатець втік з в'язничної лікарні та більше року переховувався


Прокуратурою Івано-Франківської області здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні, відкритому за фактом ухилення від відбування покарання у виді обмеження волі.

Встановлено, що 36-річний житель Львівської області був засуджений  17.12.2013 Дрогобицьким міськрайонним судом Львівської області за ч. 2 ст. 185, ч. 2 ст. 186 КК України до 5 років 6 місяців позбавлення волі, пише прес-служба прокуратури Івано-Франківської області.

Ухвалою Миколаївського районного суду Львівської області від 23.11.2015  засудженому замінено невідбуту частину покарання у вигляді позбавлення волі більш м’яким у виді 2 років 7 місяців 5 днів обмеження волі.

30 жовтня 2016 року зловмисник, перебуваючи на стаціонарному лікуванні у Долинській ЦРЛ, без відповідного дозволу працівників Долинського виправного центру № 118 самовільно залишив межі лікарні та не повернувся до місця відбування покарання.

18 листопада 2016 року чоловіку повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 390 («Ухилення від відбування покарання у виді обмеження волі та у виді позбавлення волі») Кримінального кодексу України, та оголошено в розшук.

17 січня 2018 року вказану особу затримано в порядку ст. 208 КПК України.

На даний час йому вручено підозру та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Довідково: санкція зазначеної статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі до 3 років.