Прикарпатець викрав ВАЗ, бо хотів покататись


Галицькі правоохоронці розшукали чоловіка, який причетний до викрадення автомобіля. Ним виявився 28-річний мешканець Тисменицького району. Причина злочину проста – чоловік викрав чужу автівку, аби покататися.

До Галицького відділення поліції звернувся 19-річний мешканець Тисменицького району. Молодик повідомив про те, що напередодні залишив свій автомобіль «ВАЗ 2106» припаркованим біля одного із магазинів у селі Крилос, Галицького району. Коли повернувся, транспортного засобу на місці вже не було, інформує пресслужба поліції в області.

На місце події негайно виїхали працівники події. Викрадений автомобіль правоохоронці виявили неподалік від місця злочину в лісосмузі. Вже невдовзі поліцейські вийшли і на слід зловмисника. Причетним до протиправного виявився 28- річний мешканець Тисменицького району.

Зі слів правопорушника поліцейські з’ясували, що він напередодні коли відпочивав з друзями помітив біля магазину чужий автомобіль і вирішив покататися. Проник до середини салону вирвав дроти завів транспортний засіб та поїхав. Зловмисник запевнив правоохоронців, що злих намірів не мав, а просто хотів покататися.

Крадену автівку поліцейські вилучили та невдовзі повернуть власнику на зберігання.

Наразі вирішується питання про оголошення зловмиснику про підозру за ч.1 ст.289 (Незаконне заволодіння транспортним засобом) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді накладення штрафу, обмеження волі на строк від 3 до 5 років або позбавлення волі на той самий строк.