Прикарпатка, аби позбутись "порчі", віддала шахрайці 1000 доларів


Незнайомка спочатку повідомила потерпілій, що на ній лежить «порча», а потім запропонувала спосіб, як позбавитись цього «лиха». Не підозрюючи, що має справу із шахрайкою, 61-річна жінка віддала всі свої заощадження за «порятунок від недуги».

Вчора, 11 грудня, до Долинського відділення поліції звернулася із заявою 61-річна мешканка району. За словами жінки, до неї на вулиці підійшла незнайомка та повідомила, що на господині лежить «порча», яку потрібно терміново зняти, інформує пресслужба Нацполіції в області.

Незнайомка сказала, що може допомогти, однак для цього їй необхідно провести певний обряд, а саме для цього потерпілій потрібно з дому винести усі свої заощадження. Налякана таким повідомленням пенсіонерка, пішла додому поклала в пакет всі свої заощадження – 1000 доларів США, 20 Євро та 50 гривень та передала усе незнайомці. Шахрайка зробила з пакунком кілька маніпуляцій, повернула його заявниці, сказавши, що відкрити можна лише через декілька днів й пішла. Пенсіонерці не давала спокою думка про гроші і вона вирішила не чекати, а перевірити вміст пакету. На жаль, замість грошей в середині були лише папірці.
З часом, зрозумівши, що стала жертвою шахрайства, потерпіла звернулася у поліцію.

За цим фактом поліцейські відкрили кримінальне провадження за ч.1 ст.190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання, передбачене санкцією статті, – до трьох років обмеження волі.

Правоохоронці звертаються до всіх, а особливо до громадян похилого віку: будьте обережні при спілкуванні із незнайомими вам людьми, не поспішайте виконувати їх прохання, в таких випадках намагайтесь одразу зв’язатись та порадитись із своїми родичами чи знайомими, а також телефонуйте на 102.