Прикарпатська "Батьківщина" заявила про виклики активістів на допити у СБУ


Івано-Франківська обласна організація партії ВО «Батьківщина» зробила заяву про масові виклики партійців та активістів на допити у територіальні органи Служби безпеки України.

Як зауважують у прикарпатському осередку партії, протягом 5 та 6 березня сотні людей отримали повістки або телефонні дзвінки з проханням з’явитися до територіальних підрозділів служби безпеки України в Івано-Франківській області. Там на них уже чекають заготовлені та спущені зверху для співробітників "13 питань для опитування".

Причиною вказують нібито в регіонах партія ВО «Батьківщина» створили мережу за принципом «піраміди» для підкупу виборців та фальсифікації результатів виборів Президента України.

"Заявляємо відповідально для представників СБУ: «Батьківщина» 20 років вибудовувала згідно свого Статуту партійну структуру, яку Ви називаєте «пірамідою». На теренах області, як, і по всій Україні, на місцях (в селах, містах, виборчих дільницях) діють первинні, міські, районні, окружні, обласна партійні організації, які під час виборчих процесів стають штабами, а партійці згідно цієї структури - агітаторами, членами виборчих комісій, спостерігачами.

Ми чітко усвідомлюємо зміст нинішнього масового переслідування: Петру Порошенку аж ніяк не «світить» вихід в другий тур виборів, бо він програє Лідеру нашої партії, кандидату в Президенти Юлії Тимошенко як по загальнодержавному окрузі, так і на Прикарпатті. Тому агонія поразки заставляє чинити тиск на нашу політичну силу, на простих партійців-активістів, які проводять агітацію за свого Лідера. І це при тому, що абсолютна більшість українців знають, що вся країна опутана корупційною «схемою» Порошенка, через яку напряму роздають виборцям не лише «Петрову тисячу», але й витрачають мільярди державних коштів через готівкові субсидії, тимчасові пенсійні виплати, виборчі округи народних депутатів України від БПП «Солідарність», що є прямим і непрямим підкупом виборців.

Заявляємо: жодні протиправні вчинки, політичні тиски не перешкодять нам вести чесну, відкриту агітаційну роботу серед виборців та забезпечити перемогу на президентських виборах Лідера ВО «Батьківщина» Тимошенко Юлії Володимирівні", - йдеться у заяві обласної організації.

Редакція Бліц-Інфо звернулась за коментарем щодо цієї ситуації до управління СБУ в Івано-Франківській області.