Прикарпатське підприємство хотіло обрахувати споживачів на 874,3 тисяч за послуги водопостачання


Сектором контролю за регульованими цінами Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області у грудні проведено позапланову перевірку підприємства, яке надає послуги з централізованого водопостачання та водовідведення.

Позапланова перевірка проводилась за зверненням суб’єкта господарювання з метою попередження порушень державної дисципліни цін при встановленні тарифів органом місцевого самоврядування, інофрмує прес-служба Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області.

Перевіркою розрахунків прогнозованих тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення встановлено факти включення економічно необґрунтованих витрат по статті «Оплата праці», завищено розмір витрат по статтях «Електроенергія», «Податки та збори».

В результаті проведеного заходу підприємство зменшило суму економічно необґрунтованих планових витрат, що дало змогу попередити обрахування споживачів у розрахунку на рік в сумі 874,3 тис. грн. на послуги з водопостачання та водовідведення.

За результатами перевірки підприємству надано припис щодо приведення планових тарифів до економічно обгрунтованого рівня.