Прикарпатське підприємство сплатить штраф за недопуск інспекції


Рішенням Івано-Франківського окружного адміністративного суду підтверджено правомірність дій Управління Держпраці в Івано-Франківській області щодо накладення штрафної санкції за не допуск інспекторів праці до проведення перевірки з питань додержання законодавства про працю.

Директор підприємства, що здійснює діяльність зі збирання безпечних відходів не допустив посадових осіб органу контролю до проведення інспекційного відвідування чим порушив вимоги статті 259 КЗпП України. Про це повідомляє управління Держпраці в Івано-Франківській області.

За дане порушення законодавства про працю Управлінням Держпраці в Івано-Франківській області на підприємство винесено постанову якою накладено штраф у розмірі 12 519 гривень.

Не погодившись з даним рішенням адміністрація підприємства звернулася з адміністративним позовом до Івано-Франківського окружного адміністративного суду із вимогою скасувати постанову з підстав її протиправності.

За результатами розгляду адміністративної справи суд дійшов висновку, що підприємство порушило  вимоги статті 259 КЗпП України, а саме здійснено не допуск до проведення перевірки з питань додержання законодавства про працю, а тому рішенням Івано-Франківського окружного адміністративного суду визнано правомірними дії Управління Держпраці в Івано-Франківській області, а позивачу відмовлено в задоволенні позовних вимог в повному обсязі.