Прикарпатське село після великої води залишилось без сполучення


Не витримав натиску стихії. Дістатися до великого гірського села Шепіт, що на Прикарпатті, тепер можна тільки пішки

Міст обвалися за лічені секунди. Після сильної зливи річка Бростурка вийшла з берегів та змила переправу. У селі Шепіт півтори тисячі людей, пише Сьогодні.. Заїхати сюди нині неможливо. Автівки жителі залишають на березі.

“Більше до нас заїзду нема. Це повністю відрубало ціле село від сполучення”, – розповідає сільський голова Степан Плитчук.

Це вже другий міст, який обвалився у селі. Основну переправу теж знесла вода майже 20 років тому. Але за цей час капітальний так і не звели.

"Влада приїжджала, обіцяла, кошти виділяли і десь води дівались. Мосту як і не було, так і нема. Хоч і багато тут людей живе, бо село велике. Живемо як в первісно-общинному ладі" - каже місцевий житель Іван Петращук.

Чиновники виправдовуються, що міст не збудували, бо не було грошей. Конструкція ж тимчасової переправи не розрахована на потужні повені. Її відновлювали щонайменше тричі. І обіцяють зробити це знову.

На ремонт мосту потрібно 200 тисяч гривень. Та коли проводитимуть роботи ще не знають. Тим часом люди запасаються продуктами.