Прикарпатські атовці кажуть, що підтримають кандидатів тільки в бюлетені


Сьогодні, 28 січня ветерани АТО Прикарпаття розповіли про свою позицію щодо виборчого процесу.

Зокрема, обласна Асоціація ветеранів АТО задекларувала і пояснила власну позицію щодо виборів, інформує кореспондентка Бліц-Інфо.

Як зауважив ветеран АТО Андрій Фармуга, розпочалась виборча кампанія і туди намагаються втягнути атовців.

"Всі бачили як Тимошенко несподівано стала "кіборгом". Але поява організації "Побратимів України" на сцені, стала несподіванкою. Після цього багато ветеранів цілими районами вийшли з організації. Хлопців просто використали "втемну". На наш погляд це не чесно. Проте, це тільки початок. Адже ці вибори це останній шанс видавити з ветеранів все що можна до політичного рейтингу. Президентська кампанія це тільки розминка перед парламентськими виборами. Кандидати розуміють, що стати президентом це одне, а потрібно ще завести велику фракцію в парламент",- каже Фармуга.

Ветеран пояснив, що при бажанні будь-який ветеран може йти на вибори, чи підтримувати когось особисто, але він не має права висловлювати позицію від імені всіх.

"Ми задекларували свою аполітичність. Вдячний побратимам з районів, що підтримали таку позицію Спілки",- повідомив Фармуга.

У свою чергу заступник голови міської асоціації учасників АТО Василь Андріїв заявив, що деякі політичні вже пробували втягнути їх у політичні процеси.

"Ветерани висловлять свою позицію в кабінці для голосування, а не на сцені з політиками. В нас зараз є 14 ветеранських організацій, які нічого не робить, а створені під вибори. Ми будемо до них звертатися, щоб вони не ганьбили ветеранів. Також закликаємо нардепів не створювати кишенькових ветеранських організацій. Нам прикро, що наші волонтери возять тонни допомоги, а дехто пише раз на тиждень, що подарували берці чи штани і піаряться на цьому. Ми нікого сьогодні не звинувачуємо, але попереджаємо, що будемо офіційно повідомляти, якщо нас захочуть використати",- попередив Андріїв.

Також ветерани закликали всіх голомувати свідомо і зважено, адже від цих виборів залежить доля України.