Прикарпатські атовці створили власну соціальну агрофірму


Сьогодні, 28 грудня відбулася презентація нового соціально-економічного проекту ветеранів АТО Івано-Франківської області.

За словами заступника голови правління Асоціації учасників АТО Василя Андріїва, під час ветеранського форуму було багато цікавих проектів від ветеранів з інших областей, інформує кореспондентка Бліц-Інфо.

"Ми знаємо, що атовці мають право на земельну ділянку. Проте не всі можуть цю землю обробляти. Як виявилося, в Житомирській області ветерани передали свої ділянки в оренду і отримують за це якісь гроші. В нас виникла думка, навіщо віддавати землю в оренду, якщо можна самим обробляти її і отримувати за це гроші. Тож ми створили "Агрофірму учасників Бойових дій рідна земля". На роботу в фірму наберемо фахових працівників-ветеранів з інвалідністю. 30-50% отриманого прибутку будемо віддавати на соціальні проекти в районах і містах, зокрема на покращення житлових умов для сімей загиблих, поранених, малозабезпечених атовців",- розповів Андріїв. 

Ветеран каже, що побратими зможуть віддати свої ділянки в обробіток агрофірмі і отримувати за це кошти. Загалом атовці планують вести діяльність на території нашої області та сусідніх. 

"Перші райони з якими ми вже почали домовлятися - це напрямок Тернополя і Чернівців. З кінця січня вже розпочнемо роботу",- каже Андріїв.