Прикарпатські чиновники об'єднались, щоб шукати злісних неплатників аліментів


Сьогодні, 12 лютого міністерство юстиції України, Державна служба зайнятості та Державна служба України з питань праці підписали Меморандум про співпрацю.

21 січня Меморандум підписаний на рівні центральних апаратів служб. Відповідно до нього, державні виконавці здійснюватимуть консультування боржників щодо працевлаштування, професійної підготовки або перепідготовки, підвищення кваліфікації тощо, інформує кореспондентка Бліц-Інфо.

За словами директора Івано-Франківського обласного центру зайнятості Василя Цимбалюка, сьогодні на обліку стоять 30 прикарпатців, які сплачують аліменти.

"Головна мета - дати роботу боржникам аліментів. Ми готові працювати в даному напрямку. В Івано-Франківській області сьогодні є близько 1000 вакансій, де можна працевлаштувати не лише цю категорію, а й інших осіб",- каже Цимбалюк.

У свою чергу, заступник начальника управління Держпраці в Івано-Франківській області Роман Смага пояснив, як працюватиме дана співпраця.

"Працівники державної виконавчої служби передадуть нам інформацію щодо підприємців, в яких є незадекларована праця. Ми її обов'язково перевіримо. Штрафні санкції за використання неофіційної трудової угоди сягають 30 мінімальних зарплат, тобто понад 125 тисяч гривень. Тому просимо підприємців переглянути інформацію про працівників",- розповідає Смага.

Начальника Головного територіального управління юстиції в Івано-Франківській області Станіщук Микола додає, що угода про співпрацю - фактор який показує, що спілкування між управліннями призводить до більш ефективної боротьби з боржниками.