Прикарпатські чиновники продовжують роботу над місцевими бюджетами на 2014 рік


Формування проектів місцевих бюджетів на 2014 рік – одне з основних завдань, яке ставиться сьогодні перед органами влади на місцях та територіальними підрозділами Міністерства доходів і зборів України. На цьому наголошувалося упродовж засідання колегії облдержадміністрації.

«Уряд допрацьовує проект державного бюджету, наприкінці листопада його подадуть до Верховної Ради України, - зазначила директор департаменту фінансів облдержадміністрації Галина Карп. -  Значну частину цього бюджету складають місцеві бюджети, питома вага яких – 48%».

При підготовці проектів місцевих бюджетів, за словами голови облдержадміністрації Михайла Вишиванюка, важливо передбачити  фінансування проведення інвентаризації земель державної власності сільськогосподарського призначення, що знаходяться за межами населених пунктів, а також активізувати участь територіальних громад у програмах з розвитку місцевого самоврядування. Збільшенню дохідної частини місцевих бюджетів, переконаний голова ОДА, сприятиме доручення Президента України Віктора Януковича про реєстрацію підприємств за місцем їх роботи. «У нашій області чимало підприємств зареєстровані у Києві, - підкреслив Михайло Вишиванюк. – Тож і податки, сплачені ними, надходять саме туди».

Формуючи проекти місцевих бюджетів, переконаний голова облдержадміністрації, потрібно «відстоювати кожну копійку», співпрацюючи з депутатами Верховної Ради, визначаючи пріоритети розвитку територій, вишукуючи власні резерви. «Хто як працюватиме, так і матиме», - підсумував Михайло Вишиванюк.