Прикарпатські чиновники розповіли, як допомагали воїнам реабілітуватися після війни


Сьогодні, 11 січня в Департаменті соцполітики ОДА розповіли про підтримку учасників АТО та членів їх сімей, учасників "Майдану гідності" у 2017 році.

Як розповів в.о. директора Департаменту соцполітики Віталій Яворський, у минулому році з держбюджету виділили 12,5 млн. на придбання житла для ветеранів, за які придбали 18 квартир. Також для придбання житла з обласного бюджету виділили 6,7 млн.

"Окремо хочеться наголосити, що 11 сімей загиблих отримали допомогу, 5 учасників майдану оздоровили у Черче. На поліпшення житлових умов 27 сімей учасників АТО витратили 680, 7 тисяч гривень. Традиційно в нас цього року був організований відпочинок для 252 сімей учасників АТО. Що стосується добровольців, то їм дали додаткові виплати по 500 грн. в місяць",- прозвітував чиновник.

Присутні на звіті волонтери поцікавились коли цього року оголосять конкурс проектів для ГО з реабілітації учасників АТО, адже минулого року конкурс оголосили запізно і вони не встигли провести реабілітацію. Яворський пояснив, що конкурс зможуть оголосити після затвердження пооб'єктного розподілу бюджету. 

Водночас Володимир Веркалець розповів про заходи, які виконували за кошти державного бюджету.

"Що стосується санаторно-курортного курортного лікування то вдалося оздоровити 417 ветеранів АТО. На сьогодні поставлено питання, щоб усі учасники АТО користувалися однією постановою щодо такого лікування, а також щоб включили сюди сім'ї загиблих. Також за цей рік 169 учасників АТО пройшли професійну адаптацію. Варто зауважити що минулого року один військовослужбовець отримав протезування за рахунок держбюджету",- каже чиновник.

Окремо Веркалець презентував нову пам'ятку для демобілізованих учасників АТО. Їх роздали всім організаціям, які займаються реабілітацією та підтримкою ветеранів. 

Водночас голова комісії облради з питань захисту учасників АТО Наталя Чаплинська зауважила, що і комісія, і облрада підтримують всі пропозиції учасників АТО та приймають їх на сесії.