Прикарпатські чиновники задекларували частину монастиря


Криптовалюти, мільйонні виграші у лотереї, "Лексуси" по ціні "Жигулів" – українські держслужбовці не припиняють дивувати. Нині стало відомо, що 11 українських чиновників задекларували власні святі споруди.

Про це повідомили аналітики проекту "Декларації", пише Bihus.Info.

Першою у цьому списку опинилася колишня інспекторка Харківської митниці ДФС Ірина Табака. У її декларації перед звільненням можна побачити недобудовану каплицю площею 295 квадратних метрів. Проте знаходиться вона все ж у власності Релігійного управління Харківського екзархату УГКЦ і знаходиться в користуванні чоловіка Ірини Табаки, який є священиком.

Друга фіналістка у рейтингу – державний реєстратор Богородчанської селищної ради Івано-Франківської області Орися Гринишин, яка володіє 90% будівлі в'їздової брами Домініканського монастиря ХVІІІ століття. Інші 10% належать завідувачу Богородчанської районної державної нотаріальної контори Іванові Войташеку, проте задекларував він їх як просте нежитлове приміщення, скромно змовчавши в описі майна, що це саме церква.

Декларація Орисі Гринишин
Декларація Орисі Гринишин

Монастирем святого Йосипа площею 273,7 квадратних метра володіє і чоловік бронзової призерки нашого рейтингу – провідної спеціалістки Головного управління Держгеокадастру у Тернопільській області Лесі Домітрак. А новопризначений суддя Конституційного суду Сергій Головатий задекларував 200-метрову Свято-Покровську церкву в селищі Вільшана Черкаської області, яка була споруджена його коштом.

І замикає топ-5 нашого рейтингу депутат Миколаївської селищної ради Дніпропетровської області і за сумісництвом настоятель двох храмів Іван Батіг, який сумлінно вніс у декларацію оренду одного за своїх “робочих місць” – церкви у селі Широка Дача площею 200 квадратних метрів.

Також культові споруди задекларували депутатка Старокостянтинівської райради Хмельницької області Олена Фурсова (храм площею 175,8 квадратних метра), головний держінспектор Чернівецької митниці Михайло Москалов (недобудована капличка площею 70 квадратних метрів), консультант Апарату Верховної Ради Олена Куцел (каплиця площею 65,4 квадратних метра), народний депутат Михайло Папієв (капличка площею 28 квадратних метрів) і суддя Верховного Суду Микола Лагнюк (капличка площею 16 квадратних метрів).