Прикарпатські депутати обурені рейтингом КВУ про абсурдні рішення облрад


Сьогодні, 23 квітня в Івано-Франківській обласній раді відбулось засідання президії.

Як відомо,  вже 27 квітня Івано-Франківська обласна рада збереться на виїзній сесії у Снятині. Засідання присвячене соціальній політиці в області.

Серед іншого, голова Івано-Франківської обласної ради Олександр Сич попросив представників медичної професії проаналізувати, чи серед запропонованих питань нема абсурдних.

«Бо деякі засоби масової інформації пишуть, що облрада приймає абсурдні рішення.  Зокрема, ніби наше звернення про законодавче врегулювання питання трансплантації органів людині. То не гарно, коли наші рішення називають абсурдними», - зауважив Сич.

На це депутат облради, голова комісії з питань охорони здоров’я та соцполітики Манолій Піцуряк зауважив, що не рішення облради абсурдні, а відповіді, які вони отримують на свої звернення з Києва.

«На останній комісії зачитали відповідь заступника міністра охорони здоров’я, де він каже, що органи місцевого самоврядування мають шукати кошти на зарплату медикам. Ось це треба аналізувати на абсурдність, бо інколи читаєш і складається враження, що то писав першокласник. А наші звернення – це спроба донести до Києва актуальність проблеми», - впевнений Піцуряк.

Депутат Олег Атаманюк вважає, що автор статті не проаналізував глибоко  звернення щодо врегулювання питання трансплантації органів людині

«Бо тобі б ця людина зрозуміла, скільки людських житті стоїть за цією проблемою. Вже багато років в Україні не можуть законодавчо врегулювати питання трансплантації органів. Обласна рада не може вирішити цього питання, тому використовує ті повноваження, які має, аби вказати на недоліки законодавства. В цьому випадку, це було звернення до центральних органів влади», - зауважив Атаманюк.

Як відомо, минулого тижня ВГО "Комітет виборців України" склав рейтинг ТОП-10 абсурдних рішень обласних рад, що виходять за межі їх повноважень. Серед них і звернення Івано-Франківської облради про "Врегулювання питання трансплантації органів людині" та "Інспірування антиукраїнських настроїв у польському суспільстві".