Прикарпатські депутати виключили Устеріки з Білоберізької громади


Сьогодні, 23 грудня в Івано-Франківську триває сесія обласної ради. Згідно порядку денного депутати повинні розглянути 38 питань.

Нагадаємо, з самого ранку на сесію приїхали мешканці села Устеріки Верховинського району, які виступають проти обєднання з Білоберізькою громадою.

Голова облради доручив ОДА розробити і подати на розгляд сесії проект рішення про внесення змін до рішення сесії від 24 липня "Про перспективний план формування територій ромад області".

Після обіду депутати розглянули запропонований документ. У ньому йдеться про внесення змін до перспективного плану в частині виключення села Устеріки зі складу Білоберізької об'єднаної територіальної громади. Внесені зміни подати на затвердження Кабінету міністрів України.

Депутати також вирішили заслухати представника села Устеріки.

"Шановні панове депутати, прошу вас зробити громаді села новорічний подарунок і підтримати це рішення", - звернувся чоловік. 

Після обговорення 68 депутатів підтримали запропоновані зміни до перспективного плану. Селяни зустріли таке рішення оплесками і покинули зал засідань.