Прикарпатські депутати закликають покарати винних у нападах на свободівця Володимира Назаренка


Сьогодні, 15 лютого в Івано-Франківську розпочалась 27-а сесія обласної ради сьомого демократичного скликання. На перше пленарне засідання президія обласної ради рекомендувала винести 26 питань.

А розпочали, як вже звично, з вручень нагород та відзнак. Опісля головуючий надав слово усім бажаючим. Зокрема, депутат Івано-Франківської обласної ради, голова фракції ВО «Свобода» Михайло Королик нагадав про напад на його однопартійця, депутата Київради Володимира Назаренка. За його словами, кілька днів тому невідомі спалили автівку його матері.

«Це вже третій напад на свободівця за останній час. Пізно ввечері, 29 жовтня минулого року злочинці напали на Назаренка біля його будинку – побили і намагалися зарізати. Нападників поліція так і не знайшла. Згодом, 25 січня підстерегли його в приміщенні спортзалу, де він займається. Володимир вказав на нападника – пахана місцевої тітушні. Поліція спершу його затримала, але тут же відпустила. Тепер знищений його автомобіль.

Як бачимо, бандюки-забудовники продовжують тероризувати героя московсько-української війни, командира, який вивів з Дебальцевого живими весь свій підрозділ. Саме його тверда позиція щодо дотримання законності у забудові столичних територій і викликає скажену лють у аферистів від будівельного бізнесу, тіньові доходи від якого, як відомо, вимірюються мільярдами доларів. Саме вони у своїх кишенькових ЗМІ паплюжать патріота, котрий ламає корупційні схеми ніби то «чесних і добропорядних інвесторів», - підкреслив Королик.

Депутат облради впевнений, що ці напади пов’язані із політичною й громадською діяльністю Назаренка. Відтак, розцінює не інакше, як цинічний виклик націоналістам з боку кримінальних структур.

«Вимагаємо від правоохоронних органів негайно знайти виконавців й замовників нападів на свободівця. У разі бездіяльності попереджаємо — ми готові застосувати усі доступні нам методи для захисту майна, здоров’я та життя наших побратимів. Адже подібних нападів та залякувань свободівців протягом лише останніх років було дуже багато. Але жоден з цих нападів не розслідуваний, злочинці не виявлені і не покарані», - наголосив Михайло Королик.

Також свободівець закликав всіх небайдужих приєднатися до Ходи вшанування Героїв Небесної сотні, яка розпочнеться у понеділок о 18:30 на Вічевому майдані.