Прикарпатські дорожники розповіли, які дороги ремонтували цьогоріч


У середу, 4 грудня в Івано-Франківську відбулось засідання постійної комісії обласної ради з питань розвитку промисловості, будівництва, архітектури, дорожнього та житлово-комунального господарства.

Серед іншого, депутати розглянули питання про "Про стан, ремонт та утримання автомобільних доріг в області у 2019 році", інформує кореспондентка Бліц-Інфо.

Заступник начальника Служби автомобільних доріг в області Олександр Голод розповів, що цьогоріч на ремонт та будівництво доріг в області було використано  923,7 мільйона.

"Протяжність відремонтованих доріг верхнім шаром складає 39,5 км.  Зокрема, на дорозі Н-10 Стрий – Мамалига, Р-62 Криворівня – Чернівці, Р-24 Татарів – Кам’янець-Подільський, Р-20 Снятин – Тязів, Т-09-05 Делятин – Раківчик та Н-09 Мукачеве – Львів", - зазначив посадовець.

За його словами, цього року завершуються роботи з будівництва мостового переходу на дорозі Татарів – Кам’янець-Подільський. Його у 2008 році зруйнувала повінь. Окрім того, відновлено роботи на мості автомобільної дороги Т-09-10 Бурштин – Калуш, будівництво якого розпочато ще у 1994 році.

"Цього року збудовано чотири майданчики для здійснення габаритно-вагового контролю, встановлено 1 260 дорожніх знаків, відремонтовано та встановлено 2,8 км бар’єрного огородження, нанесено 1 005,7 км розмітки та влаштовано розмітку 248 пішохідних переходів", - акцентував Голод.

Водночас в. о. директора ДП "Дороги Прикарпаття" Андрій Сазанов розповів, що підрядними організаціями у 2019 році проведено поточний ремонт  на 129,2 км автомобільних доріг загального користування місцевого значення у Богородчанському, Верховинському, Городенківському, Коломийському, Косівському, Надвірнянському, Рожнятівському, Тисменицькому районах та Болехівській міській раді.

"Зараз аби відремонтувати всі дороги в області потрібно близько 300 мільярдів гривень. Зрозуміло, що їх нам ніхто не дасть, тож потрібно виходити з того, маємо", - зауважив Сазанов.

Окрім того, "Дороги Прикарпаття" цього року займались відновленням мостів, зокрема, у Калуші. Його повинні відкрити до кінця року.

Читайте нас у FacebookTelegram, та Instagram. Завжди цікаві новини!