Прикарпатські дорожники розповіли, які дороги та мости ремонтували цьогоріч


Сезон ремонту доріг на Прикарпатті триватиме ще місяць – півтори. Все залежить від погодних умов.

Про це під час наради щодо ремонту доріг розповіла перша заступниця голови Івано-Форанківської ОДА Марія Савка, інформує кореспондентка Бліц-Інфо.

Керівник Служба автомобільних доріг Василь Буджак зазначив, що завдання, які стояли перед областю з ремонту і утримання доріг виконані практично на 100%. Залишилась частина дороги Косів – Кути та узбіччя на деяких дорогах. Незабаром дорожники також здадуть ділянку дороги Р-62 Криворівня – Чернівці. Там залишилося зробити три кілометри від Устерік до Білоберізки.

"У Верховинському районі потрібно доробити дві ділянки, однак зараз коштів на це немає. Втім, ми надіємось, що вони стануть пріоритетними на наступний рік", - зауважує чиновник.

Загалом потрібно зробити ще 2.8 км дороги, аби завершити "золоте кільце" на ділянці Ворохта – Верховина.

Наступного року дорожники хочуть завершити міст у Боднарові. Також у планах – об’їзна дорога у Болехові.

"Проблемними на Прикарпатті є сім мостів. Зокрема, у цьому році, до 1 листопада ми хочемо добудувати міст у Косові на дорозі Р-24. Там залишилось укласти асфальтобетон та облаштувати під’їзди до моста. Також інтенсивно тривають роботи на дорозі Бурштин – Калуш, а саме на мості через Дністер.  Також потрібно ремонтувати мости у Делятині, на дорозі Делятин-Раківчик у Ланчині, у Стопчатові, Боднарові, у Рожневі Косівського району. Міст на перший погляд може виглядати у жахливому стані, однак це не так. У нас немає жодного аварійного моста, є мости, які потребують капітального ремонту", - каже Буджак.

Загалом на Прикарпатті, за словами чиновника, є чотири ділянки протяжністю приблизно 20 км, які нехайно потребують капітального ремонту.

"Найгірша ситуація на дорозі Р-21 Долина-Хуст. На Вишківському перевалі – катастрофічний стан. Цього року туди заїде техніка, щоб ліквідувати ямковість. А наступного плануємо зробити там капітально", - додав Василь Буджак.

Читайте нас в FacebookTelegram, та Instagram. Завжди цікаві новини!