Прикарпатські громади не поспішають використовувати гроші з субвенцій


Частина прикарпатських ОТГ не використали субвенції з державного бюджету.

Про це під час апаратної наради в ОЛА повідомила начальниця головного управління Державного казначейства в області Віра Смачило, інформує кореспондентка Бліц-Інфо.

За словами Смачило, станом на 1 жовтня повністю профінансовані 9 субвенцій.

"Йдеться про ремонт спорткомплексів в навчальних закладах, виплату компенсації за житло пораненим ветеранам війни (І-ІІ група) та учасникам АТО, придбання ангіографічного обладнання, оновлення навчально-матеріальної бази ПТУ, створення оперативно-диспетчерських служб, відшкодування лікарських засобів, та ін. Решту 19 субвенцій ще проплатять до кінця року",- каже фінансист.

Втім, не всі громади використали кошти з профінансованих субвенцій.

"Інфраструктурну субвенція надали для 29 ОТГ. Втім Космацька, Олешанська і Коршівська, Заболотівська і Загвіздянська ОТГ їх не використовують",- зауважила Смачило.

Очільниця казначейства наголосила, що держава дає на розвиток громад ресурс, але зараз громади до кінця не можуть впоратися з цими коштами.

"Що стосується субвенції на розвиток територій, то вона вже профінансована на 72,3%. Втім, освоєння становить тільки 52,8%. З 998 об'єктів, по 502 об'єктах кошти не використали. По субвенції на здійснення природоохоронних заходів із 11 запланованих об'єктів касові видатки є тільки по одному. Це не означає, що роботи не ведуться, можливо об'єкти ще не завершені і немає актів виконаних робіт",- каже Віра Смачило.

На завершення очільниця обласного казначейства наголосила, що якщо кошти до кінця року не освоять, то вони повернуться до держбюджету.

Читайте нас в FacebookTelegram, та Instagram. Завжди цікаві новини!