Прикарпатські легкоатлети привезли з чемпіонату Європи нагороди


Сьогодні, 4 вересня, в Івано-Франківську відбулась прес-конференція переможців та призерів чемпіонатів Європи з легкої атлетики за паралімпійською програмою Павла Волуйкевича та Василя Біленка.

Чемніонат Європи серед осіб з вадами інтелекту проходив з 14 по 22 липня в Парижі та Берліні, інформує кореспондентка Бліц-Інфо.

Майстри спорту України міжнародного класу з легкої атлетики Павло Волуйкевич та Василь Біленко змагались до останнього. Кажуть, було нелегко.

"До змагань у Парижі, я готувався у Франківську. На чемпіонаті я з перших метрів вирвався вперед, суперники не витримали і вже до фінішу добігав як переможець",- зазначає Біленко.

Тренер одного з легкоатлетів Євген Єрузель зазначає, що у Парижі команда з 12 чоловік виборола 15 золотих медалей, з них 7 - заслуга прикарпатців. Також додому привезли  4 срібних і 3 бронзові медалі.

У Берліні команда складалася з 50 чоловік, на цих змаганнях атлети посіли третє загальнокомандне місце.

Зокрема, Павло Волуйкевич здобув срібну нагороду на дистанції 1500 метрів з результатом 3.58,46

"Срібних і бронзових медаль у нас більше. Полякам програли 5 золотих , а Британії  - одну",- розповідає тренер спостсменів Володимир Антонець.

Крім того, Антонець додає, що легкоатлетам не вистачає підтримки з боку влади.

"Одноразовий збір спортсмена в обласному спорті  складає приблизно 700-800 гривень. Найбільше було - 1300 гривень. Цих коштів не вистачає навіть на спеціалізоване взуття. Підтримки не мало. Також хочеться щоб виділяли більше грошей на харчування",- зауважує тренер.