Прикарпатські лижники привезли з чемпіонату України понад десять нагород


У січні в Кременці відбувся Чемпіонат України зі стрибків та лижного двоборства, участь у якому взяли 18 вихованців обласної дитячо-юнацької спортивної школи, що у Ворохті.

Про це повідомляє Регіональний часопис "Яремчанський вісник".

Першого дня проходили командні змагання, на яких після стрибків команда посідала 3 місце і програвала першій 1,39 хв., але вже під час першого етапу Ростислав Кіращук був на фініші другим і передав естафету Миколі Савчину, який передав естафету своєму старшому братові першим, і Василь довершив роботу: команда стала чемпіоном України. На другий день в індивідуальних змаганнях у групі наймолодших переміг Юрій Крайлюк, а Віталій Дрючків був третім.

Серед дівчат друге місце в Юлії Тіщенко, а третє - у Христини Глухової. У молодшій групі срібло в Анастасії Марусик. За програмою Чемпіонату України з двоборства дівчата не стартують, а от хлопці потішили.

Стартуючи восьмим після стрибків, Ростислав Кіращук зумів перегнати всіх суперників і стати чемпіоном України. У середній групі Миколі Савчину не вистачило кілька секунд до чемпіонства: срібло. У старшій групі переміг Василь Савчин, а третім став Олександр Глухов. До речі, двоє старших спортсменів стали кандидатами до юнацької збірної на юнацькі Олімпійські ігри, які пройдуть у 2020 році у Швейцарії.