Прикарпатські обранці прийняли звернення щодо антиукраїнських настроїв у Польщі


Сьогодні, 23 грудня в Івано-Франківську триває дванадцята сесія обласної ради. Згідно порядку денного депутати повинні розглянути 38 питань..

На минулій сесії обласної ради прикарпатські обранці не підтримали звернення до президента, прем'єр-міністра, спікера парламенту та посла Польщі в Україні щодо антиукраїнських провокацій в польскому суспільстві. «За» проголосували тільки 37 із 84 депутатів. Серед тих, хто не наважився проголосувати - представники від БПП та "Укропу".

Свою позицію вони мотивували тим, що така заява є доволі різкою, тож її краще обласній раді не підтримувати.

Після обговорення депутати дійшли згоди, що звернення відредагують і внесуть на наступну сесію. Під час підготовки до засідання новий текст звернення розглянули на кілької депутатських комісіях. Окрім того депутати заслухали думку представників української громади у Польщі, щодо необхідності прийняття такого звернення.

Тож сьогодні на засіданні сесії голова фракції ВО "Свобода" Михайло Королик представив депутатам відредагований текст звернення. 

"Представляючи найвищий представницький орган Прикарпаття, ми, депутати Івано-Франківської обласної ради звертаємося до компетентних органів Республіки Польща з вимогою забазпечення належного розслідування та невідкладного притягнення до відповідальності винних у вчинених провокаціях, якнайшвидшого відновлення сплюндрованих українських памятників та місць поховань й уникнення одностороннього трактування історії в майбутньому", - йдеться у зверненні.

"За" прийняття звернення проголосували 52 прикарпатські обранці.