Прикарпатські підприємства не готові дистанційно передавати покази лічильників газу


7960 суб’єктів підприємництва Івано-Франківщини до 27 травня поточного року мають облаштувати власні лічильники газу засобами дистанційної передачі даних. З них тільки 110 звернулись до ПАТ «Івано-Франківськгз» за необхідною документацією.

На початок квітня з 8034 суб’єктів підприємництва Івано-Франківщини, забезпечили облаштування комерційних вузлів обліку газу засобами дистанційної передачі даних лише 74. Не облаштованими залишаються  2111 об’єктів бюджетних установ та організацій,  49 об’єктів теплокомуненерго, 350 релігійних організацій та 5450 промислових підприємств та інших суб’єктів господарювання. У переважній більшості це дрібні підприємства різних форм власності, бюджетні установи та організації, що користуються природним газом на виробничі або власні потреби.

«Дистанційна передача даних приладів обліку є однією із головних умов для переходу внутрішнього ринку природного газу на добове балансування, що запроваджується з 1 серпня 2018 року. Тому звертаємося до підприємців не затягувати цю процедуру, і звернутися до Центрів обслуговування клієнтів для отримання технічного завдання. З метою спрощення процедури видача типових технічних завдань здійснюється спеціалістами компанії безкоштовно», - розповідає головний метролог ПАТ «Івано-Франківськгаз» Олег Кашуба

Консультації у даному питанні можна отримати в Центрах обслуговування клієнтів або за номером телефону 0342 50 16 36. Порядок організації та облаштування комерційних вузлів обліку засобами дистанційної передачі даних можна переглянути на сайті компанії.

Нагадуємо, відповідно до Постанови НКРЕКП № 2494 від 30.09.2015 р. «Про затвердження Кодексу газорозподільних систем», власники комерційних вузлів обліку природного газу (крім побутових споживачів) повинні забезпечити облаштування лічильників газу засобами дистанційної передачі даних за власний рахунок до 27 травня 2018 року. І це крайній термін оснащення засобів обліку.