Прикарпатські поліцейські вилучили 95 ялинок, які продавали без документів


Кілька днів поспіль дільничні офіцери поліції, працівники сектору реагування патрульної поліції спільно з працівниками лісових господарств Івано-Франківщини виїздять на місця продажу ялинок і перевіряють наявність відповідних чіпів та штрих-кодів на хвойних рослинах. Без них «новорічні» дерева продавати заборонено.

Від початку профілактичних заходів поліцейські провели 110 відпрацювань на території Івано-Франківська та в області, під час яких було вилучено 95 хвойних дерев, якими торгували з порушеннями законодавства. Про це повідомляє Поліція Івано-Франківської області.

На продавців було складено 17 протоколів за ст.19 (порушення правил торгівлі на ринках) та 13 протоколів за ст.160 (торгівля з рук у невстановлених місцях) КУпАП.

За фактом незаконної порубки лісу за ст.246 КК України відкрито одне кримінальне провадження.

Громадяни, які куплятимуть ялинки без відповідного чіпа також будуть притягуватись до адміністративної відповідальності.

Шановні громадяни правоохоронці Івано-Франківщини звертаються до Вас, якщо Ви виявили факти незаконних порубок ялинок, їх подальшого транспортування або продажу повідомляйте на лінію "102".