Прикарпатські поліцейські зареєстрували 33 порушення виборчого законодавства


За кожним з них поліцейські проводять ретельну перевірку та за її результатами приймають відповідні рішення.

Станом на 7 лютого поліцейські Івано-Франківщини склали 14 адміністративних протоколів за статтею 212-13 КУпАП (виготовлення або розповсюдження друкованих матеріалів передвиборної агітації, які не містять відомостей про установу, що здійснила друк, їх тираж, інформацію про осіб, відповідальних за випуск). Тринадцять  із них скеровано до суду.  По одному  є  рішення суду – 170 гривень штрафу, інформує прес-служба Нацполіції в області.

За рештою повідомлень на цей час проводяться перевірки. За їх результатами будуть прийняті рішення згідно чинного законодавства та в установлені законом строки.

Поліція Івано-Франківщини нагадує, що за виготовлення або розповсюдження друкованих матеріалів передвиборчої агітації, які не містять відомостей про установу, що здійснила друк, їх тираж, інформацію про осіб, відповідальних за випуск, передбачена адміністративна відповідальність за ст. 212-13 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Санкція статті передбачає покарання у вигляді накладення штрафу на громадян від десяти до тридцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, на посадових осіб - від п'ятдесяти до сімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.