Прикарпатські рятувальники провели заняття в школі підвищення оперативної майстерності


На базі аварійно-рятувального загону спеціального призначення управління державної служби України з надзвичайних ситуацій в області пройшли заняття в школі підвищення оперативної майстерності з заступниками начальників пожежно-рятувальних підрозділів області.

Заняття складалися з двох частин: теоретичної та практичної.

Під час теоретичної частини присутні пригадали призначення та завдання роботи ланок газодимозахисної служби, обов’язки під час роботи в складі ланки. 

Наступним етапом занять була практична підготовка. Рятувальники на базі димозахисної служби аварійно-рятувального загону спеціального призначення управління ДСНС в області вдосконалювали професійні навички організації гасіння пожеж в сильнозадимленому середовищі.

Під час проведення практичних занять пожежники здійснили оперативну перевірку апаратів стиснутого повітря, подолали дистанцію в повному бойовому спорядженні, включаючи й апарати захисту органів дихання та зору.

Фахівці служби з надзвичайних ситуацій підкреслюють важливість проведення таких занять із особовим складом. Адже пожежникам, котрі першими прибувають на виклик про допомогу, доводиться миттєво приймати правильні рішення, діяти оперативно та професійно, надавати допомогу людям, які потрапили в біду.