Прикарпатські рятувальники врятували 24-річного туриста з Києва, котрий травмувався в горах


27 червня о 15.20 год. до гірської пожежно-рятувальної частини аварійно-рятувального загону спеціального призначення Управління ДСНС в області поступило повідомлення про те, що в районі гори Брецкул, поблизу селища Ворохта Яремчанської міськради травмувався 24-річний турист з міста Київ і не може далі самостійно продовжувати рух. Як з’ясувалося, чоловік в складі групи туристів з Києва (5 чоловік) саме рухався в напрямку озера Несамовите.

Про це повідомили кореспондентові "Бліц-інфо" в Управління ДСНС Івано-Франківської області

О 15.45 год. для надання допомоги потерпілому було залучено працівників Ворохтянського гірського пошуково-рятувального відділення в складі 7 чоловік на 1 одиниці техніки.

О 19.35 год. рятувальники дісталися місця знаходження туристичної групи на горі Говерла з боку гори Брецкул та  надали потерпілому першу долікарську допомогу. За допомогою спеціальних нош працівники гірського пошуково-рятувального відділення транспортували травмованого туриста до спортивної бази «Заросляк», звідки чоловіка,  з діагнозом «перелом колінної чашечки», автомобілем швидкої медичної допомоги доправлено в Яремчанську міську лікарню.